У Львові відбудеться міжнародний турнір зі стрибків у висоту

Demyanyuk Memorial

14 січня відбудеться 24-й міжнародний турнір зі стрибків у висоту, який вшановує пам’ять уславленого українського легкоатлета Олексія Дем’янюка. Цього року за головні призи змагань позмагаються спортсмени з усіх куточків України.

Олексій Дем’янюк – майстер спорту міжнародного класу, учасник ХХІІ Олімпійських Ігор 1980р., володар кращого результату світу у 1981 році (233см – 11.07.1981). Олексій Дем’янюк трагічно загинув в 1999 році.

Уже давно турнір став популярним серед «висотників» України, він збирає близько 100 учасників, і по праву є одним з найкращих турнірів зі стрибків у висоту та відкриває легкоатлетичний сезон в Україні.

Особливістю змагань «Меморіал Олексія Дем’янюка» є участь в них як юних спортсменів-початківців, так і відомих атлетів: учасників та призерів Олімпійських ігор, чемпіонатів світу, Європи (Ярослава Магучіх, Ірина Геращенко та Юлія Левченко).

У програмі змагань «Меморіал Олексія Дем’янюка» заплановано юнацький та юніорський турнір зі стрибків у висоту, Гран-прі серед жінок та чоловіків.

Ярослава Магучіх
Зірка української легкої атлетики – Ярослава Магучіх (на фото)

Минулого року на ʺХХ Меморіалі Олексія Дем’янюкаʺ перемогу з рекордом турніру (196 см) здобула одна з найуспішніших українських легкоатлеток, призерка Чемпіонату світу Юлія Левченко. А цьогоріч у змаганнях візьме участь срібна призерка Чемпіонату Світу та наймолодша в історії переможниця Діамантової Ліги Ярослава Магучих. Ярослава цього року встановила світовий рекорду серед юніорок (2,04) та отримала від Світової легкої атлетики нагороду ʺЗірка, яка сходитьʺ, а також стала переможницею в аналогічній номінації у Європі. Побореться з нею за перемогу і чемпіонка Всесвітньої Універсіади 2019 Юлія Чумаченко (особистий рекорд 194 см.). Конкуренцію їм складуть українські стрибунки, а також спортсменки із Туреччини.

У чоловічому Гран-Прі також очікується запекла боротьба. Окрім українських стрибунів за нагороди боротимуться спортсмени з Австрії та Туреччини.

Змагання відбудуться у манежі ЛФУФК (вул. Черемшини, 17).