Львів’янка стала чемпіонкою світу з карате серед студентів

Діана Шостак

Вихованка Заслуженого тренера України Антона Нікуліна Діана Шостак тріумфувала на змаганнях в Туреччині після перемоги на Європейських університетських іграх з карате у Польщі. Вона стала чемпіонкою світу з карате серед студентів (куміте, вагова категорія до 55 кг). В Туреччині Діана також здобула золоту медаль.

Діана у Туреччині представляла Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського та спортивний клуб «Юніон».

diana shostak

Свій шлях за золотом каратистка розпочала з перемоги над турецькою спортсменкою. Пісьля цього були перемоги над представницями Хорватії та Словаччини. У фіналі знову була перемога над місцевою спортсменкою.

“Це несподівана перемога, через травму я не мала повноцінного тренувального процесу”

Діана Шостак

«Ця перемога для мене дуже приємна несподіванка, оскільки через травму не мала повноцінного тренувального процесу. Мій тренер Антон Нікулін це чудово розумів, тому перед змаганнями не ставив конкретних завдань, а побажав успіху. Вважаю, що на такому престижному турнірі мені допоміг досвід. Я не знала чого очікувати від своєї спортивної форми, але досвід суттєво допоміг. Я задоволена своєю роботою на татамі, адже вдалося допустити мінімальну кількість помилок», – розповіла Діана Шостак.

Додамо, що у Туреччині ще одну медаль у карате здобув вихованець клубу «Самурай» та Ігоря Богдана Юрій Мосійчук. Він виступав у ваговій категорії до 60 кг та здобув для ЛДУФК імені Івана Боберського бронзову медаль.