Польща передала Україні 240 танків та майже 100 одиниць бронетехніки

Модернізований польський танк Т-72М1

Польща передала Україні танки та важке озброєння на тлі безперервної військової агресії з боку Росії. Наша країна отримала понад 240 танків, майже 100 одиниць бронетехніки та зброї, а також гвинтівки, боєприпаси, ракети.

Про це розповів президент Польщі Анджей Дуда в інтерв’ю Bild. За його словами, загальна сума військової допомоги – 2 мільярди доларів.

“Це величезні витрати, але ми розуміємо необхідність. Ми звертаємося до всіх: якщо хтось має можливість послати артилерію, наприклад. Ця зброя необхідно, щоб зупинити російське вторгнення”, – закликав Дуда світову спільноту.

“Україні потрібна підтримка. Ми передали більшу частину зброї нашої армії. Це не були запаси, які були у нас на складі. Ми передали наші танки та бронетехніку”, – пояснив польський лідер.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Польща має намір підписати найбільший контракт на постачання зброї Україні за останні тридцять років. В межах цього контракту українська армія отримає потрібні на фронті польські 155-мм гаубиці “Краб” та ПЗРК “Піорун”. Загальна сума контракту сягає 630 мільйонів доларів.

До речі:

  • ЗСУ вже використовують модернізовані танки від Польщі Т-72М1 та Т-72М1R. Вони обладнані елементами динамічного захисту 4С20 комплексу “Контакт-1”
  • У Державній Думі Російської Федерації почали відкрито загрожувати Польщі війною. Пропонують поставити цю країну “на чергу на денацифікацію” після України.