Ми пам’ятаємо! Гурт “Скрябін” в Одесі!

30 липня в «Зеленому театрі» відбувся концерт присвячений 30-річному ювілею групи «Скрябін».

«Можливо, треба було жити, як всі, а я хотів іншим бути завжди – так нудно плисти за течією з ними ..» – в цій фразі в одній зі своїх пісень Андрій Кузьменко висловив своє ставлення до життя.  Він дійсно був другим, несхожих ні на кого, ні в музиці, ні в житті.  Так склалася доля, що Андрій пішов з життя дуже рано, але його музика і пам’ять про нього залишилися …

Привабливий, талановитий, з приголомшливим почуттям гумору, добродушний і шалено працьовитий Кузьма, геть позбавлений зоряної хвороби, трагічно пішов з життя на піку своєї популярності.  Здавалося, що всі двері, які довгі роки були закриті для нього і його гру пи, нарешті відкрилися.

Група «Скрябін» народилася в далекому 1989 році в місті Новояворівську Львівської області та відтоді багато разів змінювала і склад і звучання.  Єдиним постійним учасником і лідером колективу був Андрій Кузьменко, якого часто називали Кузьма Скрябін або просто Кузьма.

Він був чарівним і талановитим музикантом, не боявся критикувати публічних людей і владу, був чесним і принциповим.  Його слова знаходили відгук в умах, а пісні – відгук у душах.  Нові пісні групи одразу ставали хітами й розбиралися на цитати.  З великим успіхом пройшов ювілейний тур «Скрябін 25 років», одна за одною виходили нові пісні, що ставали хітами, Кузьма мав стати зоряним тренером першого сезону телепроєкту «Ліга Сміху» і стільки ще всього, що чекало цієї неординарної людини та артиста попереду… якби не страшна аварія, яка сталася вранці 2 лютого 2015 року.  Це був шок, без перебільшення, для всієї країни.

Кузьма був одним з небагатьох публічних людей, які давали можливість собі бути чесним, прямим і принциповими.  Всі ми пам’ятаємо його жорстку критику влади і в піснях і у відеороликах, які він знімав перебуваючи на гастролях по країні.  Все це знаходило і знаходить моментальний відгук в умах всього народу.

Відгук у душах також знаходять і ліричні балади, написані Кузьмою і його групою.  Багато пісень Кузьми увійшли до золотої колекції українського року і стали по-справжньому улюбленими для величезної аудиторії.

30 липня група «Скрябін» і лідер групи
«Юркеш» Юрко Юрченко зібралися, щоб зіграти всі наші улюблені пісні – «Старі фотографії», «Мовчати», «Люди як кораблі», «Місця щасливих людей», «Спи собі сама» і багато інших.

Концертно-продюсерська компанія MagicBox, яка співпрацювала з групою «Скрябін» у 2012-2015 роках і, так склалося, що проводила передостанній в житті Кузьми концерт, з особливим почуттям запросила всіх 30 липня 2021 року в Зелений театр на великий концерт.

До речі, ми дуже вдячні компанії MagicBox за тепле приймання!  Завдяки Вам відбулося справжнє занурення в атмосферу музики та спогадів!

У цей вечір ми почули всі улюблені пісні у виконанні гурту «Скрябін» і лідера групи «Юркеш» Юрія Юрченка!

Автор статті : Олена Журінова

Фото : Альона Делечук