Zdob ?i Zdub з “Бессарабським рок-н-ролом” в Одесі!

Учора Одеса яскраво та привітно зустріла молдавський музичний гурт Zdob ?i Zdub! Неймовірний музичний десант представив свою програму “Бессарабський рок-н-рол”. Хлопці поєднали у своїй творчості рок та балканський танцювальний фольклор. Концерт відбувся в Літньому театрі GORSAD, і не дивлячись на погану погоду з першої ноти усіх глядачів охопила хвиля драйву. Пісні звучали у серцях не тільки людей, а й гарненьких собачок Єви та Лілі.

Zdob ?i Zdub, засновані у 1994, у 2000 були хедлайнерами фестивалю «Summer Hits», а у 2005 році представляли Молдову на Євробаченні, виконуючи пісню «Bunika Bate Doba» та посіли 6-е місце. У 2011 році гурт вже вдруге представляв свою країну на Євробаченні

Їх першим альбомом була АГРОРОМАНТИКА. Хоча раніше я чула гарний кавер на КІНО – “Бачили ніч” (з тріо Єрденко) – істинний гібрид Цоя і Горана Бреговича.

Отже, що ж це за птиця?

Це дуже драйвовий саунд, мікс з року й
етніки. Співають вони як російською, так і рідною мовою – молдавською, а також українською. А якщо пригадати Євробачення – то й англійською.

Ніякої синтетики – проте багато народних інструментів. Ніякої фальші – проте відчувається душа! Ніякої награності!

Навіть природі сподобався такий позитивний та енергійний концерт, і на наступний день Одесу чекало яскраве, тепле сонечко. Дякуємо вам за сповнені любов’ю та щастям серця! До нових зустрічей, Zdob ?i Zdub!

Автор статті : Олена Журінова