Пограбували журналіста

Очільнику поліції Львівщини
Олександру Шляховському

Речнику Головного управління МВС України
у Львівській області Світлані Добровольській

від журналіста газети «Самооборона» Фольца

ЗВЕРНЕННЯ
Звертаюся до вас, як громадянин України та  журналіст газети «САМООБОРОНА».

Зі мною в телефонному режимі о 20:04 19.07.21р по рекламі оголошень «ОЛХ» зв’язався чоловік, який хотів купити в мене мій особистий телефон. Модель телефону SamsungS21.

Ми домовились по телефону про зустріч біля АЗС «Wog», яка знаходиться в с. Зубра . Близько 21:00, я прибув на місце зустрічі, та перетелефонував до нього, що я вже на місці. До мене підійшов чоловік з яким я розмовляв і погоджував зустріч. Після чого я дістав особистий телефон та хотів йому його показати, в цей момент чоловік вирвав телефон з мене з рук та почав мені погрожувати і вести себе дуже агресивно.

Коли я ввічливо попросив мені його повернути, і представився журналістом, чоловік швидко до мене підійшов і вдарив мене двічі в область правого плеча, після чого я впав на землю (даний момент є зафіксовано на відео) після чого він намагався з своєю подругою втекти в сторону с. Зубра. Я оговтавшись, почав його наздоганяти та став перед його автомобілем,щоб він не зміг втекти . Після чого даний чоловік здійснив наїзд на мене вантажним автомобілем з номерним знаком (АО 7238 ВІ) і я знову впав. Після цього, я викликав поліцію і нападників було затримано.

Я, близько 23:35 з слідчо-оперативною групою та нападниками, прибули в Пустомитівський РВ поліції. Мною була написана заява, що на мене дана особа напала та пограбувала з нанесенням тілесних ушкоджень та вкрала мій особистий телефон. Номер заяви – 865620.07.2021. Працівники поліції не взяли в мене жодних свідчень як в потерпілої сторони, а лише вимагали написати пояснення як свідка події.

Після того як я написав заяву, її відмовились реєструвати, а саме відмовився реєструвати працівник поліції старший сержант поліції Островський П.М.  Через декілька хвилин, я зателефонував на 102 та повідомив диспетчеру про те, що в даному РВ відмовляються реєструвати мою заяву про кримінальне правопорушення і після подання скарги на працівників поліції заяву таки зареєстрували. Номер скарги – 75361835.

Коли я запитував у працівників поліції, де мій особистий телефон, чи його вилучили як речовий доказ, відповіді мені ніхто не надав. Вартість мого особистого телефону 19 тис. грн.

Після закінчення у відділку усіх формальних дій, мені було вручено повістку про виклик ст. слідчою Степаненко Іриною.

В четвер 22.07.21р о 10:00, я прибув у РВ поліції м. Пустомити на виклик слідчої Степаненко Ірини, щоб в мене взяли свідчення як потерпілої сторони. Нащо мені у відповідь слідча Степаненко, сказала я нічого не знаю, вашої заяви я не бачила і прошу покинути відділ поліції. Після ходіння 1.5 год.  від кабінету в кабінет, де мене ігнорували працівники поліції, я покинув відділ поліції і не отримав жодної інформації , а саме чому в мене не прийняли свідчення як в потерпілої сторони і де зараз знаходиться мій особистий телефон, який викрали нападники.

Прошу Вас, пане очільнику, взяти під особистий контроль заяву, яка є зареєстрована 20.07. 2021 р. Пустомитівським РВ поліції під номером 8656.

 З повагою,
Журналіст газети «Самооборона» Фольц Юліан.