Неймовірний концерт гурту “Діти Фіделя” в одеському Горсаду

18 липня одеситів і гостей міста чекав незабутній сюрприз.  На концертному майданчику Літній Театр GORSAD зі своєю програмою виступили «Діти Фіделя».
Хочеться відзначити, що «Діти Фіделя» – це досить обдарований колектив першокласних музикантів, дивує своєю самобутністю і цікавою под ачею знаменитих хітів.  В їх репертуарі багато композицій легенд світової музики, в оригінальній обробці і власної трактуванні.
Лідерами команди є Олександр Мазур і Олексій Свідерський.  У перерві між піснями Олексій повідав про створення групи: «В Одесі, двадцять років тому, на вулиці Дерибасівська знаходився популярний бар латино-американської музики« Фідель », де збиралися талановиті музиканти, граючи кубинську музику.  У цьому закладі і сформувався колектив, згодом отримав назву «Діти Фіделя».
Вокалісти Олександр Мазур і Олексій Свідерський склали кістяк групи, в який вливалися все нові і нові музиканти.
За двадцять років існування колективу неодноразово змінювався склад учасників, репертуар, манера виконання, подача.  Незмінними залишалися професіоналізм музикантів і любов глядачів.  Артисти неодноразово гастролювали по різних містах України та Близького Зарубіжжя.  Зазвичай ці музиканти виступають у нічних і пляжних клубах, і побачити їх на сцені Літній Театр GORSAD – це було дуже незвично.
Особа групи «Діти Фіделя» – солісти, які в залежності від аранжування створюють забарвлення пісні.  Це Олександр Мазур, володар прекрасного голосу, універсального тембру і чоловічої  харизми.
Нова вокалістка Анна Коханчик, (батько-Олександр Коханчик, лідер групи «Lovemakers») вразила своїм сильним голосом.  Вона чудово виконала сольні партії знаменитих джазових, рок-н-рольних і фанкових хітів.
Олексій Свідерський також є одним з вокалістів.  Крім цього він продемонстрував себе як мульти-інструменталіст акомпануючи на саксофоні, перкусії та синтезаторі.
Є в групі також хлопець із Судану, який читає реп, що додає колорит і різноманітність в репертуар групи.
Хочеться розповісти і про інші музикантів.  Потужна духова секція, трубач Мирослав П’ятники і тромбоніст Євген Хандишко, радують майстерним володінням інструментами і виразними соло.
Два талановитих музиканта – Віталій Ткачук і Євген Сісенгаліев вкладають душу у виконання гітарних партій.  Але в цей раз гітарист був один, однак на звучанні це не позначилося.
Барабанщик Валерій Неговора – справжній професіонал своєї справи, який часто виступає в складі симфонічного оркестру і з джазовими зірками, проте, не дивлячись на це, залишається відданим «Дітям Фіделя».
На сцені Літній Театр GORSAD музиканти виконували естрадну музику 90-х і 2000-х років з сучасними танцювальними тенденціями, які зараз можна почути в клубах.  Багато хітів глядачі співали разом з музикантами.
Приємною несподіванкою і подарунком для глядачів став виступ доньки Олексія Свідерського, яка вразила всіх мистецтвом сучасного танцю.  Ця маленька дівчинка не тільки продемонструвала відмінну пластику, а й акробатичну майстерність.
Також приємною несподіванкою для музикантів став приїзд на їх концерт друзів з Нью-Йорка.  Також в залі були присутні батьки та родичі музикантів.
А для нас глядачів несподіванкою стало виконання Анни Коханчик пісні «Літо» з репертуару Алли Пугачової, яку підспівував весь зал.
Потужна енергетика, яка поширюється музикантами, змушувала рухатися в танці глядачів.  Це було незабутньо!
Хочеться висловити величезну подяку музикантам «Дітей Фіделя» і організаторам заходу Літній Театр GORSAD за незабутні враження і відчуття!
Автори статті : Олена Журінова і В’ячеслав Слісарчук
Фотограф: В’ячеслав Слісарчук