Покликання стати лікарем

        Одного разу, на дитячому майданчику, мала змогу поспілкуватись з молодою дівчиною,  історія якої дуже запала мені в душу. З самого дитинства доля їй подавала знаки про те, що її покликання – бути лікарем.

        У віці 9 місяців вона перекинула на себе чайник з окропом. В результаті отримала опік тіла 55%, що є дуже багато для такої крихітки. Коли батьки привезли Тоню до обласної лікарні, їх не прийняли, мовляв: «Вона і вдома у вас помре». Поклали до лікарні лише тоді, коли  підключилися  рідні та небайдужі. На цьому випробування дитини та її батьків не припинилися, після багатьох тижнів лікування, по необережності лікарів, їй по вені впустили  катетор (це така голка довжиною 2 см, що пішла гуляти по венам дитини).

       Сан. авіацією Антоніну доставили в клініку Амосова в Києві, але через стан шкіри прооперувати не змогли, сказали чекати.

        Відправили пацієнтку додому на місяць, який для її родини став одним з найважчих випробувань в житті. Дитині заборонили бігати, сміятись, тому що голка в той момент була вже в серці, і як вона себе поведе при скороченні м’язів ніхто не знав.  Уявімо собі, як взагалі, можна стримати дитину!?

        Пройшов час, її забрали на операцію в кардіохірургію….Тривалий час родина стояла під дверима реанімації…І тут…вийшов лікар, подивився на маму дівчинки і сказав: « Ваша дитина народилася в сорочці, не всі дорослі таке переживуть».

  Живицька Антоніна Сергіївна, лікар-педіатр,
завідуюча амбулаторії загальної практики сімейної медицини в селі Пасіки-Зубрицькі.

“Моя мрія – стати лікарем, була з того часу, як я почала усвідомлювати весь біль, який переживали мої батьки, коли мене з опіками не хотіли приймати до лікарні.  Хочу стати тим лікарем, який ніколи не відмовить в допомозі, тим лікарем, в якого будуть вірити люди”.

        Сама родом з Півдня, яку волею долі занесло до Львівської області.  Антоніна з дитинства проявляла здібності до навчання. Школу закінчила з відзнакою,  екзамени здавала екстерном.  В 15 років стала студенткою Дніпропетровської медичної академії,  на потоці серед 100 абітурієнтів завжди була у трійці лідерів по навчанню. Після завершення отримала розподіл дитячим неврологом в м. Миколаїв,  де в обласній лікарні проходила інтернатуру. З великою подякою, вона згадує ті часи, адже саме там, її навчили практичних основ невідкладної допомоги, саме там вона вперше проводила інтубацію легень, саме там вузькі спеціалісти ділились своїм досвідом.

“Я дуже люблю «педіатрію», регулярно отримую нові знання на різноманітних конфренціях та ділюсь ними в соціальних мережах”.

Дійсно, якщо зайти на Instagram-сторінку Антоніни Сергіївни pediatr_mama_n, можна дізнатися багато корисної інформації для батьків. Там описані різні хвороби, тактика їх ведення, догляд за дитиною, з чим можуть зіткнутися батьки на перших роках життя їхнього малюка.  А найважливіше, можна отримати он-лайн консультацію. Маєте питання – пишіть, Антоніна Сергіївна нікому не відмовляє в консультації. Безліч сертифікатів та хороших відгуків пацієнтів на її сторінці,  не лишають сумніву, що перед Вами – кваліфікований спеціаліст.

 

“Мені подобається працювати в селі. На відмінно від міських великих лікарень в нас менший потік пацієнтів, і я можу більше часу приділяти кожній конкретній дитині. Завдяки очільнику ОТГ Керницькому В.М., головному лікарю Гнатів І.Л. та депутатам, ми маємо сучасний медичний заклад з необхідним обладнанням. Робимо електрокардіограму, міряємо цукор крові, оцінюємо функцію зовнішнього дихання, насичення киснем крові, оглядаємо вуха за допомогою отоскопа, оцінюємо гостроту зору, робимо щеплення та ін. Незабаром також ми зможемо брати аналізи крові, сечі та калу.

 

 

В кабінеті Антоніни Сергіївни можна побачити дитячий столик з іграшками, розмальовками, ортопедичний коврик.  Лікарка говорить, що як тільки побачить щось  розвиваюче для дітей, відразу купує в амбулаторію, щоб тішити своїх маленьких пацієнтів. Після кожного огляду крихітки отримують винагороду у вигляді цікавих наліпок. Навіть не  в кожному приватному закладі таке побачимо.

 

Якщо у вас є діти та ви шукаєте для себе хорошого педіатра, заходьте до неї на сторінку в інстаграмі pediatr_mama_n, знайомтесь та підписуйтесь.  Ось так я нарешті знайшла кваліфікованого лікаря для своєї родини!

“Вирощувати в собі лікаря означає невпинну і постійну роботу над собою впродовж усього життя, роботу важку, іноді болючу, бо лише удари різця роблять звичайний камінь скульптурою, лише шліфувальне коло перетворює алмаз на діамант, безжально відсікаючи зайве, залишаючи лише необхідне для роботи”.