У Польщі українка виборола свою першу індивідуальну нагороду найвищої ґатунку.

Юлія Джима відтепер є чотириразовою чемпіонкою Європи з біатлону.

І якщо раніше українська біатлоністка перемагала на першостях Старого світу в естафетних гонках, то у 2017 році у Польщі вона виборола свою першу індивідуальну нагороду найвищої ґатунку.
3212323
Тріумфальною для 26-річної киянки стала спринтерська гонка у польському місті Душники-Здруй, що пройшла у п`ятницю, 27 січня. 

Перед стартом Джима, звичайно ж, була серед фаворитів цієї гонки, адже останнім часом вона показувала непогану швидкість. А враховуючи, що переважна більшість лідерів заліку Кубку світу пропускає першість Європи, то шанси Юлії були доволі високими.

І українка сповна скористалася ситуацією та здобула перемогу, випередивши найближчу конкурентку на майже півхвилини.

На першій позначці у гонці (1,6 км) Юлія на розгоні програла лише три секунди Вероніці Вітковій. Але представниця Чехії не закрила одну мішень на першій стрільбі, чим позбавила себе шансів на подіум у цей день.

А от Джима спокійно відстрілялася лежачи та вийшла на друге коло лідером, випереджаючи німкеню Деніз Геррманн на 3 десяті секунди. Свєтлана Слєпцова програвала представниці нашої країни на той момент майже три секунди.

Геррманн на другому колі серйозно додала та прийшла на стрільбу стоячи лідерів. Проте, це тільки завадило Деніз, адже два промахи відкинули її за межі десятки.

Водночас, Юлія ходом виграла десять секунд у Слєпцової, яку навіть випередила перед стрільбою її співвітчизниця Іріна Старих.

Вирішальною стала друга стрільба, під час якої Джима не залишила суперницям жодних шансів. Другий “бублик”, і перевага над Слєпцовою на виході зі стрільбища склала 17 секунд.
123212
Українська біатлоністка не зупинилася та продовжила атакувати трасу й у підсумку на фініші привезла 27 секунд Слєпцовій і 37 секунд Старих. Тепер Джима має надзвичайно високі шанси виграти і гонку переслідування, яка відбудеться у суботу, 28 січня.

Зазначимо, що Яна Бондар також була серед лідерів після першої стрільби, однак три промахи на “стійці” завадили їй розраховувати на високі місця. Щодо Юлії Журавок, то вона відстрілялася чисто, а от ходом програла Джимі півтори хвилини.

Чемпіонат Європи-2017 з біатлону

Душники-Здруй, Польща

Жінки

Спринт, 7,5 км

27 січня

1. Юлія Джима (Україна) (0+0) – 21:02.3
2. Свєтлана Слєпцова (Росія) (0+0) – +27.0
3. Іріна Старих (Росія) (0+1) – +37.8

Джерело: http://www.champion.com.ua/beathlon/2017/01/27/676506/