Олег Рудницький: “ШАНОВНІ БАТЬКИ! Щоденно в школу дитину потрібно відправляти з ЯБЛУКОМ”

Щоденно в школу дитину потрібно відправляти з ЯБЛУКОМ.
Всім з дитинства знайомі яблука, їх соковитий, ні з чим незрівняний смак і по-справжньому літній аромат. Їх без прикрас можна назвати найпопулярнішим фруктом в нашій країні — адже яблука їдять сирими, сушеними, моченими, печеними. А скільки корисних і смачних продуктів з них роблять — соки, компоти, джеми, повидло, пироги, всього не перерахуєш. Користь яблук не раз була доведена, але давайте і ми розберемося, чим корисні яблука.
1Мінеральний склад яблук
Крім відмінних смако-ароматичних властивостей яблука володіють дуже ще й лікувальними, які в першу чергу залежать від їх складу. Зрілі яблука багаті вітамінами С, В1, В2, Е, А, фруктозою, пектиновими і дубильними речовинами, органічними кислотами, мінеральними солями і мікроелементами. Незрілі яблука багаті крохмалем, який при дозріванні розщеплюється з поступовим вивільненням цукру.
Плоди яблук на 86% складаються з води. У яблучних насінні міститься до 30% корисних ефірних масел. Яблучна шкірка відрізняється великою кількістю флавоноїдів, а листя яблуні містять глікозид амігдалин і до 450 мг вітаміну С.
Чим же корисні яблука для здоров’я
В першу чергу, регулярне вживання яблук сприяє нормалізація діяльності травної системи, підвищує апетит і перешкоджає появі запорів. Вміст у яблуках до 50 мг хлорогенової кислоти забезпечує нормальну діяльність печінки.
12027717_915201198559441_6491231052033181663_nЯблучна, лимонна і винна кислоти, які у досить великій кількості містяться в яблуках, а також високий вміст дубильних речовин здатні зупинити процеси бродіння і гниття в кишечнику. Для профілактики порушень роботи шлунково-кишкового тракту з ранку необхідно натщесерце з’їдати 1-2 яблука.
Дубильні речовини допомагають при профілактиці сечокам’яної хвороби. Вони не дозволяють солям сечової кислоти випадати в осад. Свіжий яблучний сік, якщо пити його за 20 хв до їди допоможе запобігти жовчнокам’яну хворобу і підвищити кислотність.
Користь яблук для дітей
Чим корисне яблуко для дітей? Виявляється, для дітей яблука дуже корисні легкозасвоюваним залізом. Звичайно, його набагато менше, ніж, наприклад, в печінці або шматку м’яса, але воно повністю засвоюється організмом, що дозволяє використовувати яблука для профілактики анемії у дітей і вагітних жінок. Особлива користь зелених яблук полягає в більш високому вмісті заліза, ніж у червоних і жовтих побратимах.
Користь яблук для дорослих
Чим корисні зелені яблука ще? Вважається, що вміст вітаміну С і крохмалю в них більше, але крохмаль, як уже згадувалося вище, в процесі дозрівання яблук при тривалому зберіганні поступово переходить у цукор. Зелені яблука дуже корисні для підвищення кислотності шлунка і як лікування від закрепів.
Яблука — м’яке сечогінний засіб, знижує набряклість організму. Також яблука допомагають у зміцненні серцево-судинної системи через вміст вітаміну С. Пектин в свою чергу знижує холестерин в крові. За вмістом йоду яблука поступаються тільки морським продуктам, тому лікарі-ендокринологи частенько радять їсти яблука.
Користь і шкода яблук
3Чи корисні яблука так, як говорять лікарі. Безсумнівно, їх користь давно доведена і не викликає сумнівів. Ось тільки вживати їх потрібно в помірних кількостях. Адже безконтрольне споживання будь-яких фруктів може завдати шкоди організму, зокрема, переїдання яблук може призвести до діареї. Також хворим гіперацидному гастрит, виразкову хворобу дванадцятипалої кишки і шлунка краще їсти солодкі сорти яблук, а хворим гіпоацидним гастрит, коліт — кислі.
Які яблука найкорисніші
Однозначно сказати, які яблука найкорисніші можна. Кожен сорт відрізняється своїми корисними властивостями. Наприклад, солодкі Антонівка і Білий Налив прекрасно підходять для запікання і мочіння. У них міститься багато пектину. Гренні Сміт — зелені яблука багаті кислотами і вітаміном С. Сьогодні налічується більше 7000 сортів яблук і сказати які яблука корисніше неможливо. В цілому можна сказати, що найкорисніші яблука ті, які подобаються і підходять вашому організму.
Чим корисні яблука печені, сушені і мочені
Користь печених яблук, в першу чергу, полягає в їх м’якості, адже далеко не всі літні люди можуть похвалитися сильними і здоровими зубами. Користь запечених яблук порівнянна зі свіжими. Пектин, що міститься в них, допомагає зв’язувати і виводити з організму шкідливі речовини і токсини. Але корисні властивості печених яблук на цьому не закінчуються. Користь печених в духовці яблук полягає в протизапальній дії та допомоги при запорах.
Безсумнівна перевага сушених яблук в тому, що вони набагато довше зберігаються в порівнянні зі свіжими, при цьому зберігаючи практично всі вітаміни і корисні речовини. Користь сушених яблук ще й у тому, що вони низькокалорійні і можуть виступати прекрасною альтернативою чіпсів і сухариків. Чим корисні сушені яблука ще? З них також виходить чудовий компот. Сушені яблука позитивно впливають на перистальтику кишечника і нормалізують обмінні процеси в організмі.
Будьте здорові!