Страйк профтехосвіти

14 квітня, у Стрию Львівської області студенти ВПУ 8, ВХПУ, ВПУ34, ВПУ 35 вийшли на мітинг на підтримку профтехосвіти.

Студенти та працівники училищ  Стрия зібрались на майдані Незалежності в рамках Всеукраїнської акції для подолання вето Президента на закон щодо держфінансування закладів профтехосвіти.

169761153

Доведені до відчаю працівники ПТУ готуються йти на Львів, а потім – на Київ

Додамо, що сьогодні у Верховній Раді депутати  мають розглянути питання щодо необхідності подолати вето Президента, накладеного на Закон щодо держфінансування закладів профтехосвіти (№3830-3 від 29.01.2016).

Нагадаємо, боротьба за порятунок профтехосвіти, яку передали на фінасування місцевій владі, триває уже п’ятий місяць.

545717108

Мітинг модерував голова страйкому ВПУ 35 Костянтин Назаренко. Також виступили: директор департаменту науки і освіти ЛОДА Олександра Небожук, представник ВПУ 8 Любов Чопик, ВПУ 34 Ірина Заблоцька, ВПУ 35 Ярополк Сявавко та директор ВПУ 35 Олег Кизима.

14983076

Учасники акції прийняли наступні вимоги:

До Верховної Ради України
Подолати вето Президента на законопроекти про фінансування системи профтехосвіти №3830-3 Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» та 3831-2 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування професійно-технічної освіти».

До Уряду
Доручити Уряду і забезпечити перерахування обласним бюджетам стабілізаційної дотації на підтримку закладів профтехосвіти в розмірі 500 мільйонів гривень, яка передбачена Постановою КМУ від 4.02.2016 року №41 негайно і без затримок.

Проконтролювати цільове використання цієї дотації саме на міста обласного підпорядкування – не обласні центри.

Створити робочу групу високого рівня із представників Адміністрації Президента України, Кабінету міністрів України, відповідальних міністерств, обласних рад та державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, профспілок і організацій роботодавців з метою розробки проекту Реформи системи професійно-технічної освіти.

До Президента
Направити як подання Президента України проект Закону України «Про професійно-технічну освіту» (в редакції законопроекту №3231), де передбачити фінансування ПТО із Державного бюджету.