Маріуполь, СІЗО, сєпари і бійці добровольчих батальйонів.

graty2У Маріуполі, із 600 в’язнів десь триста — це бійці добровольчих батальйонів. Решта — сєпари. Приблизно 50 на 50 тобто.
Тільки ледачий не знає, що все керівництво і вертухаї того СІЗО — сєпари. Що у сєпарів у камерах висять прапори «ДНР». А державний прапор лежить ганчіркою під ногами. І працівники СІЗО це схвалюють і витирають теж ноги об той прапор.
Усім проукраїнським після вигуку в новорічну ніч «Слава Україні!» вимкнули світло. Вибірково так само вимикають воду. Головний опер ще донедавна працював у Донецькому СІЗО, а зараз перевівся до Маріупольського, бо дали вищу посаду. Він погрожує в’язням-добровольцям, нібито скоро прийде «ДНР».
Їжа жахлива, і в каші плавають таргани.
Періодично в СІЗО для «виховної роботи» запускають «беркутів», саме «беркутів». І ті там влаштовують вижженую зємлю, ламаючи і псуючи речі в’язнів і б’ючи їх.

Довідка:
Маріупольский слідчий ізоляторУправління Державного Департаменту України з питань виконання покарань у Донецькій області

Будівництво слідчого ізолятора проходило в два етапи, перший етап було завершено в 1969 році, на режимному корпусі розташовувалось 6 корпусних відділень, наказом МВС СРСР №0014 встановлено ліміт 320 місць. Назва слідчого ізолятора мала кодове значення ЮЄ№ 312/198. Виробничі майстерні площею 467м. кв. Побудовані у  1971 році. Другий  етап будівництва закінчено у 1978 році.

 У різні роки ізолятор очолювали: Горєв А.М., Овчаров В.Н., Лісіцьков В.В., Лобода А.І., Євлоєв М.З., Шостак С.В., Передирий С.Н., Кащеєв Л.І., Татаренко І.В.

На даний час установу очолює  Заміралов Олександр Анатольович