Українець Новіков став “Найсильнішою людиною Європи” та відзначив перемогу хвилиною мовчання: +відео

Чемпіон присвятив перемогу Україні й попросив присутніх віддати шану полеглим на його батьківщині.

Український стронгмен Олексій Новіков здобув титул “Найсильнішої людини Європи”. Силач уперше в кар’єрі переміг на Europe’s Strongest Man, що проходив у британському Лідсі. Торік він посів на цих змаганнях друге місце.

Новіков заробив 52 бали в загальному заліку, що виявилося на чотири більше за його найближчого суперника, шотландця Люка Столтмана (48 очок). Одним із вирішальних став їхній останній двобій. Українець зумів за 20.44 секунди помістити на платформу п’ять куль по 120-200 кг, усього на 0.25 секунди випередивши Столтмана.

Третє місце посів грузин Константін Джанашія (38,5). Півтора бала забракло до “бронзи” іншому українцю – Павлові Кордіяці, який зупинився на четвертій сходинці з 37 очками.

На початку березня Новіков заявив, що передасть 100 тисяч доларів, зароблених на престижному американському турнірі Arnold Strongman Classic, українській армії. Цього року Олексій посів на цих змаганнях друге місце.

А вже на континентальній першості Новіков присвятив перемогу Україні.

“Ми переможемо! Ми найсильніші! Запам’ятайте це, – звернувся стронгмен до українців. – Не казатиму нічого поганого публічно про… Ми виграємо, і ми будемо найквітучішою країною на планеті. Ми будемо жить дуже гарно, я вам це обіцяю. Я багато подорожую й знаю, що Україна – найкраща країна. Я не хочу жити ні в якій іншій. Слава Україні!”

Після церемонії нагородження Новіков попросив трибуни про хвилину мовчання в пам’ять про тих, хто загинули в Україні.

  • Відео перемоги Олексія Новікова та церемонії нагородження, що завершилася символічним жестом українця:
    https://youtu.be/LOTqhb9bD4U

Хто такий Олексій Новіков

  • 26-річний український силач.
  • У 2020 році завоював титул “Найсильнішої людини світу”.
  • Чотири рази поспіль (2016-2019) отримував титул “Найсильнішої людини України”.

Джерело: https://suspilne.media/224829-vladlen-kozluk-prinis-ukraini-drugu-medal-cempionatu-evropi-z-greko-rimskoi-borotbi/