Марина Бех-Романчук. «Срібло» та особистий рекорд.

Марина Бех-Романчук

Кожен бореться за Україну. Там, де може і так, як вміє. Українська легкоатлетка Марина Бех-Романчук стала срібною призеркою Чемпіонату світу з легкої атлетики в приміщенні у сербському Белграді.

Уроженка Хмельниччини, яка спеціалізується на стрибках у довжину, виступила у змаганнях з потрійного стрибку. Для неї це був міжнародний дебют у цій дисципліні.

Загалом Бех-Романчук мала виступити упродовж одного змагального дня у двох дисциплінах: потрійному стрибку та стрибках у довжину. Першими для української легкоатлетки стали змагання у потрійному стрибку.
Перед чемпіонатом світу Бех-Романчук змагалася на внутрішніх турнірах у потрійному стрибку. І встановила особистий рекорд: у Сумах 26-річна легкоатлетка стрибнула на 14.34 метри.

З результатом 14,74 метра, вона поступилася лише представниці Венесуели Юлімар Рохас. Результат Рохас 15,74 метра. «Бронза» дісталася Кімберлі Вільямс з Ямайки, з результатом 14,62 метра.

Сьогодні Бех-Романчук має виступити ще й у своїй «рідній» дисципліні – стрибках у довжину. Тож, українська легкоатлетка має шанси завершити ЧС з двома нагородами.

Нагадаємо, що «срібло» Бех-Романчук – друга медаль України. Напередодні Ярослава Магучіх завоювала «золото» в стрибках у висоту. Ярослава стрибнула найвище, показавши найкращий результат сезону у світі. Після перемоги легкоатлетка зробила гучну заяву, присвятивши перемогу українському народу.