Вечір класичної музики в Одесі!

Прекрасний концерт подарувала жителям Одеси і гостям міста Марія Чайковська – українська співачка, піаністка, автор-виконавець. Чайковська – автор багатьох пісень та кількох інтернет-хітів, серед яких як сольні роботи, так і пісні, виконані спільно з музикантом Гушей Катушкіним. Марія пише і співає українською та російською мовами, акомпанує собі на фортепіано. Душевна лірика, оригінальна манера гри, драматизм подачі і чистий голос принесли молодій співачці любов глядачів і критиків.

Учениця педагога Олени Колесникової. За словами Чайковської, це жінка, «яка просякла її своєю величезною любов’ю до гри на фортепіано, вона була поглинена музикою».
Марія успішно закінчила відразу два відділення Харківської консерваторії: джазове і класичне. У студентські роки почала активно виступати і гастролювати як джазовий музикант. Тоді ж стала брати участь в профільних конкурсах і вигравати турніри.

Вона була джазової та класичної піаністкою в складі великого джазового колективу Regent Art Orchestra і незабаром поїхала з н им на гастролі до Європи. Чайковська виявилася єдиною дівчиною в колективі з десяти чоловік. Протягом контракту артистка давала сольні джазові та авторські концерти, згодом виконувала класичну музику, віддаючи в своєму репертуарі перевагу російським композиторам. Цей час співачка згадує з великою теплотою, тому що перед очима дівчини буквально проносився калейдоскоп з різних міст, в деяких доводилося давати по кілька концертів на день. Найкращі спогади у неї залишилися від Франції – Марія досі часто розповідає про цю країну в своїх інтерв’ю.

Марія вважає Інтернет «дуже класною штукою». За словами Чайковської, це той простір, де можна заявити про себе без будь-яких фінансових вкладень. І при цьому бути впевненим, що тебе почують.

Крім того, у артистки розроблений офіційний сайт, де користувачі можуть знайти необхідну інформацію: подивитися афіші, галерею, кліпи, акорди та тексти пісень, почитати інтерв’ю.

В силу своєї професії дівчина багато часу проводить у дорозі. В одному інтерв’ю Марія розповіла, що любить подорожі, впродовж яких артистка намагається не гаяти час, а писати пісні, читати і висипатися.

Чайковська пише музику не тільки на свої вірші: дівчині довіряють рядки поетеси Віра Полозкова і Астахова.

Едгар Вінницький – поет нового покоління. Прочитав кілька своііх віршів під аккомпонимент Марії Чайковської

Мама артистки говорить про дочку як про вольову і цілеспрямовану людину. Коли Маша ставить перед собою завдання, то всіма силами її досягає. Ще жінка згадувала, що Чайковська була хворобливою дитиною, але терпіла біль.

Нерідко молодій артистці задають питання про звучне прізвище – Чайковська.

Виконавиця любить музику Клода Дебюссі та Моріса Равеля, картини Едуарда Мане і Клода Моне. А з сучасного кінематографа дівчина віддає перевагу фільмам з участю Євгена Миронова і Олега Меньшикова, Аль Пачіно та Бреда Пітта, Леонардо Ді Капріо і Ренати Литвинової.

Проходив захід у Зеленому театрі. Дякуємо організатору – концертно-продюсерскій компанії “MagicBox” за прекрасний концерт. Також ми хочемо виразити свою подяку за співпрацю з журналістами газети “Самооборона”.

Автор статті : Олена Журінова

Фото : Альона Делечук