Назарій Тузяк: “Звільнений за ДТП у нетверезому стані підполковник поліції поновився на посаді у Львові”

Суд поновив на посаді заступника начальника Шевченківського відділу поліції Львова Віктора Шкрібляка, якого у вересні 2017 року звільнили через скоєну у нетверезому стані ДТП.

Львівський окружний адмінсуд скасував наказ про звільнення підполковника поліції Віктора Шкрібляка, зазначивши, що у висновках службового розслідування, які й стали підставою для звільнення, не навели достатніх доказів вини поліцейського.

Службове розслідування щодо Віктора Шкрібляка провели у серпні 2017 року – після того, як працівники патрульної поліції склали на нього протоколи про адмінправопорушення за керування авто у нетверезому стані та за порушення ПДР, що спричинило пошкодження авто. У висновках службового розслідування вказано, що на час ДТП Віктор Шкрібляк «перебував з явними ознаками алкогольного сп’яніння та відмовився від проходження медичного огляду». І хоч на час завершення службового розслідування ще не було рішення суду щодо керування авто у нетверезому стані, керівництво Нацполіції Львівщини звільнило Віктора Шкрібляка через «грубі порушення службової дисципліни.

Суддя вирішив, що таке рішення прийняли передчасно, оскільки відмова від проходження медогляду ще не означає, що чоловік і справді був нетверезим. Відтак суд скасував наказ про звільнення Віктора Шкрібляка, поновивши його на посаді з 16 вересня 2017 року. Окрім цього Нацполіція Львівщини має виплатити чоловіку 65,6 тис. грн зарплати за час вимушеного прогулу впродовж трьох з половиною місяців. Хоч Нацполіція ще має близько двох тижнів, щоб подати апеляцію на цю постанову суду, однак у частині поновлення на посаді і виплати йому місячної зарплати рішення виконується негайно.

Цікаво, що у справі про нетверезе керування авто Віктора Шкрібляка у підсумку дійсно визнали невинним.

Відомо, що ДТП за його участі сталася 1 серпня 2017 року близько 19:20 на вул. Кульпарківській, 156а. Поліцейський у той момент не був на службі, їхав у цивільному одязі у своєму приватному авто Chery Tiggo.

У жовтні 2017 року Франківський райсуд Львова, розглядаючи цей випадок, оштрафував Віктора Шкрібляка на 10,2 тис. грн та позбавив його прав, однак наприкінці грудня 2017 року Апеляційний суд Львівської області скасував це рішення і закрив справу. У постанові апеляційного суду вказано, що в матеріалах справи не було підтвердження, що Шкрібляк дійсно був нетверезим, а повідомлялося лише, що він відмовився від огляду на стан сп’яніння.

Водночас у день ДТП поліцейський таки звертався у медзаклад (невідомо, чи одразу після аварії, чи пізніше), пройшов там обстеження і здав кров на перевірку вмісту алкоголю. Згодом медики офіційно дали висновок, що чоловік був тверезим.
Джерело: ZAXID.NET