Павло Ткачук: Меморіал пам`яті полеглим героям Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного поповнився ще одним прізвищем.

Президент України Петро Порошенко Указом від 1 лютого цього року №21/2017 за виняткову мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі присвоїв звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» капітану, заступнику командира механізованого батальйону 72 ОМБр Андрію Кизилу (посмертно).
За цими рядками – коротке, але таке яскраве життя нашого випускника Андрія Кизила, який героїчно загинув 29 січня 2017 року під час оборони Авдіївки.
Заступник командира батальйону славетної 72 омбр своїми діями, особистим командирським прикладом організував відсіч просуванню ворожої диверсійно-розвідувальної групи, підрозділ під його керівництвом вступив в бій з переважаючими силами противника та наніс ворогу суттєві втрати. Противник відступив. Досвідчений фронтовик, учасник антитерористичної операції з травня 2014 року, та його підлеглі виконали бойове завдання.
Однак, за це заплачено найдорожчою ціною. Розлючені невдачею агресори відкрили шквальний вогонь по позиціях наших бійців із заборонених мінськими домовленостями артилерійських систем великого калібру.
Від вогню ворожої артилерії загинули, отримали поранення і контузії наші захисники. Серед полеглих Героїв — капітан Андрій Кизило.
23 роки життя. Всього 23 роки… Безліч планів, сподівань, тепло рученят 8-місячного синочка, опора і кохання дружини, втіха і гордість матері і батька.
Вчора я особисто, разом із тисячами українців попрощався з полеглим Героєм, передав слова скорботи нашого колективу батькам та дружині Андрія. 
Горе мовчазне. Пам`ять світла. 
Доземний тобі уклін, Герою України, капітан Кизило Андрій Олександрович!