Галина Янко: “Громадська рада при УСБУ у Львівській області і надалі допомагатиме викривати факти незаконної рубки деревини…”

Співробітники Служби безпеки України у Львівській області виявили на державному підприємстві “Буське лісове господарство” факти незаконної вирубки деревини різних порід.

Під час перевірки правоохоронці встановили, що посадові особи лісництва не вживали необхідних заходів з охорони лісового фонду. Внаслідок недбалості службовців у держлісгоспі відбулася масштабна незаконна вирубка дерев. Профільні фахівці оцінили збитки держави у 1,7 мільйона гривень.

Вчора, пороведено обшуки та повідомлено про підозру у службовій недбалості лісничому та двом майстрам лісу Буського лісогосподарства, які впродовж року на закріплених територіях укрили незаконні порубки 145 дерев дубу та сосни на загальну суму у понад 1 мільйон гривень.

Окрім того, співробіники Служби безпеки України у Львівській області виявили на одному із лісових господарств Старосамбірського району Львівщини факти нелегальної вирубки деревини різних порід.

Протягом останнього тижня повідомлено про підозру ще двом лісникам Старосамбірського Галсіллісу, які виконуючи обов’язки з охорони та захисту лісів на закріплених територіях, допустили розтрату лісу на суму у понад 100 тисяч гривень.

Громадська рада при УСБУ у Львівській області і надалі допомагатиме викривати факти незаконної рубки деревини та робитиме все, щоб злочинці, які нищать наші ліси були покарані.